Skip to content

O zi din viata unui Twintern

13/07/2009

Saptamana trecuta, Reuters a realizat un material pornind de la activitatea de zi cu zi a twinternului Pizza Hut, Alexa Robinson. Iata cum arata o zi de lucru petrecuta pe Twitter:

Cei mai multi oameni masoara ziua de lucru in ore de lucru, dar pentru o noua generatie de angajati a caror sarcina este sa se ocupe de conturile de Twitter ale companiilor, ziua de lucru este masurata in tweets.

„Incerc sa scriu cel putin 10 de insemnari pe zi”, spune Alexa Robinson (22 ani), care, in iunie, a inceput sa lucreze ca Pizza Hut ca primul „twintern” oficial. Robinson petrece mare parte din ziua de munca pe Twitter, trimitand mesaje despre promotii speciale, raspunzand la reclamatiile clientilor si cautand mentionarile referitoare la Pizza Hut.

Cum insemnarile ei nu sunt monitorizate de catre superiori, Alexa comunica pe Twitter liber, in timp real. O parte din tweet-urile ei sunt strict comerciale („Ati incercat noile noastre paste?”), altele au un caracter mult mai personal („Voi ce ascultati? Urechile mele tanjesc dupa cateva melodii care sa alunge starea zilelor de luni, de dupa vacanta!”).

Robinson a trebuit sa invinga cateva sute de competitori pentru a-si asigura, pe perioada verii, un internship platit la sediul Pizza Hut din Dallas. Spune despre ea ca „nu este straina de social media” si este absolventa a sectiei de Comunicare din cadrul Universitatii North Carolina. In plus, dupa cum marturiseste, pizza este una dintre mancarurile sale preferate. Prin urmare, fapt dovedit si de primul ei tweet – „Imi iubesc noul loc de munca!” -, Robinson este entuziasta.

Puteti citi intregul articolul aici.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: